vrijdag 16 juni 2017

Week van Zorg en Welzijn

In maart  vond in Nederland de Week van Zorg en Welzijn plaats. Tijdens deze week werden de medewerkers van de zorg extra in het zonnetje gezet. Eigenlijk jammer dat er een Week van Zorg en Welzijn nodig is om deze topprestaties te laten zien…..    

Was dat nodig zo’n speciale week? Nou daar zijn we het denk ik allemaal wel over eens, wat een prestaties worden daar neergezet door onze verzorgers. Misschien spreekt u ze wel eens, of heeft u iemand in de familie of kennissenkring die in de zorg werkt.
Wat mij altijd bijzonder opvalt tijdens gesprekken met deze mensen is dat ze zoveel passie voor hun beroep hebben, passie en liefde voor hun vak!! Ze kunnen er uren over praten, ze beschouwen hun cliënten bijna als familie…… prachtig om deze passie en inzet te zien.  

Voor de Week van Zorg en Welzijn was de hulp ingeroepen van een aantal sponsoren en bekende Nederlanders. Zo was Well-Fair een van de hoofdsponsors. Well-Fair is samen met Natasja Froger naar het Welgelegenhuis in Nunspeet geweest, Dit huis is onderdeel van Dagelijks Leven. Dagelijks Leven creëert een aangename plek voor mensen met geheugenverlies. Hierdoor voelen zij zich prettig en comfortabel.

Well-Fair vind het belangrijk dat we respectvol en liefdevol met onze ouderen omgaan. Nou, ik kan u verzekeren dat dit in het Welgelegenhuis van toepassing is! Prachtig om te zien hoe een omgeving wordt gecreëerd waar onze oudere medemens zich echt thuis voelt.
Naast het Welgelegenhuis zijn er in onze gemeente Nunspeet zoveel instellingen waar mensen worden verpleegt en/of verzorgt, denk hierbij ook eens aan de tehuizen van Philadelphia, hier wonen veel van onze anders begaafden. Wat een geduld, liefde en passie is er voor nodig om deze mensen ook een prettig leven te geven. 
Wat moeten verzorgers soms moeite doen om, binnen alle wet- en regelgeving die er heerst in onze zorg, toch een fijne leefomgeving te creëren voor hun cliënten, 

Belangrijk om te beseffen dat deze verzorgers niet gedreven worden door commerciële doelen, hoge salarissen of iets dergelijks. Nee liefde voor hun medemens drijft hun! Zouden alle managers en directeuren in de zorg beseffen hoeveel inzet er van hun verzorgers nodig is om hun cliënten liefdevol te kunnen verzorgen. Weten zij ook hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Waarderen zij de inzet van hun medewerkers? 

We hopen dat we als Well-Fair een steentje hebben mogen bijdragen aan de waardering voor alle mensen die in de zorg werken! Ga zo door verzorgers, wij zijn trots op jullie!!! Jammer dat er een Week van Zorg en Welzijn nodig is om jullie geweldige prestaties zichtbaar te laten worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten